Logo Stoer op Toer

Ons team

Iedereen even gedreven

Maak kennis met onze begeleiders

Hier krijg je een overzicht van onze vaste begeleiders. Elke begeleider van ons enthousiaste team is gedreven en gepassioneerd om met onze doelgroep te werken. Wij zijn er zeker van dat het ook met jouw zoon of dochter zal klikken! Om je daarvan te verzekeren, kun je een kennismakingsgesprek inplannen.

Teamfoto
Edit Content
Pascal

Mijn naam is Pascal Roos (43) en ik durf wel te stellen dat ik een gepassioneerde zorgverlener ben die zeven jaar geleden de term ‘hard werken’ verruild heeft voor ‘met mijn hart werken’. Zo’n acht jaar geleden was ik mezelf helemaal kwijtgeraakt en had ik geen idee wie ik nou in werkelijkheid was en wat ik in het leven wilde. Ik heb er toen voor gekozen om tijdelijk te stoppen met werken en heb anderhalf jaar uitgetrokken om op ontdekkingstocht te gaan naar mijn ware ik.

Tijdens die sabbatical probeerde ik te achterhalen welke missie mij in het leven is toebedeeld op het gebied van werk. Ik ben voor diverse stichtingen in binnen- en buitenland als vrijwilliger aan de slag gegaan. Zo ontdekte ik al heel snel dat werken met jongeren met een beperking het beste bij mijn eigen ontwikkeling paste. Die jongeren inspireerden mij door gewoon zichzelf te zijn vanuit hun pure ik; iets waarvan ik op dat moment nog ver verwijderd was.

Het vrijwilligerswerk resulteerde in de grootste transformatie in mijn leven. Ik gooide dan ook alle ideeën over carrière maken overboord en begon te werken in een woongroep voor jongeren met autisme, gecombineerd met een verstandelijke beperking. Die wending bleek een schot in de roos te zijn en nooit eerder ging ik voor een lange periode elke dag met een lach op mijn gezicht naar mijn werk.

Na drie jaar kwam ik erachter dat ik met zoveel ideeën en energie rondliep die ik niet in het huidige aanbod van de gehandicaptenzorg tot uiting kon brengen. Dat gaf in 2021 de aanleiding om een eigen logeeropvang onder de naam Stoer op Toer op te richten. Stoer op Toer is een actieve en kleinschalige logeeropvang waar de nadruk ligt op samen met elkaar uitdagende activiteiten ondernemen en op een passende manier het contact met andere deelnemers aangaan.

Ik voel mij oprecht een dankbaar persoon, omdat ik mijn missie heb gevonden en omdat ik mij mag inzetten voor jongeren. Daar blijft het echter niet bij. Door mijn jarenlange ervaring in de zorg heb ik veel persoonlijke gesprekken met ouders en begeleiders gevoerd. Zij lieten mij inzien dat jongeren begeleiden niet tot een duurzame oplossing leidt als het zorgsysteem niet mee ontwikkelt. Dat betekent concreet dat ik mijn begeleiders leer op een andere manier naar de jongeren te kijken en zich in te leven in hun belevingswereld. Via hun gedrag, emoties of (leer)ontwikkeling vertellen de jongeren een waardevolle boodschap aan de wereld om hen heen. Om die boodschap betekenis te geven, ben ik gestart met een opleiding tot kindertolk bij www.presentchild.com.

Mijn motto is niet voor niets: “De beste zorg voor een ander is liefdevolle zorg voor jezelf”.

Edit Content
Arthur

Ik ben Arthur Zegveld, 51 lentes jong. In 2011 kwam ik per toeval in aanraking met deze doelgroep. Vanaf moment één heb ik mijn hart verloren aan jongeren met een beperking. De puurheid van de groep raakt mij steeds weer. De jongeren inspireren mij om ook zo puur en met een open hart te leven. Ik word iedere keer blij als ik weer een weekendje met die stoere mannen op toer ben geweest.

De weekenden geven mij een mooie energetische tegenhanger voor mijn werkzaamheden als gids bij bezielde ondernemers (www.arthurzegveld.nl). Als die ondernemers bij mij aankloppen, zitten ze vaak niet zo lekker in hun vel. Wanneer het opnieuw goed met ze gaat, lopen ze zelfstandig verder. Het is dankbaar werk dat ik met heel veel liefde en plezier doe. Echter situeert de baan zich in een zwaardere energetische setting. Ik vind het dan heel fijn om met Stoer op Toer een vriendenweekend te begeleiden waar de energie op fun, plezier en samenzijn is afgestemd. Die twee zaken houden mij mooi in balans.

De holistische insteek van Stoer op Toer past perfect bij mij. Ik ben trots en dankbaar dat ik als begeleider mee mag op de weekenden en vakanties. Op weg naar alweer een nieuw stoer avontuur!

Edit Content
Peter

Hallo, mijn naam is Peter Zegveld! Ik draai al wat lentes mee in dit leven: 61 om precies te zijn. Mijn hele jeugd bracht ik door op een boerderij, maar rond mijn 25ste ontdekte ik dat mijn toekomst daar niet lag. Na een zoektocht en een verkenning van een jaar ben ik gestart met de opleiding voor activiteitenbegeleider. Daarin vond ik ook een passende baan.

Gaandeweg mijn carrière begon ik steeds meer te ontdekken dat ik iemand ben die veel creativiteit bezit, een van mijn betere kwaliteiten. Die creativiteit vertaalt zich in mijn werk als begeleider, waarbij ik veel inlevingsvermogen toon en altijd op zoek ga naar creatieve oplossingen die ter plekke ontstaan – intuïtief.

Na een carrière van 30 jaar binnen de gehandicaptenzorg gooide ik nog één keer het roer om en besloot ik om afstand te nemen van de complexe en intensieve zorg. Zo kon ik langzaam uitstromen op een manier die voor mij het beste aanvoelde. Ik ben echter graag bezig met mensen en het papierwerk begon mij tegen te staan. Daarom besliste ik om in de laatste fase van mijn loopbaan als zzp’er in de zorg verder te gaan. Zo kan ik nu vanuit mijn gevoel kiezen met welke doelgroep en bij welke zorgaanbieder ik wil werken.

Stoer op Toer kwam op mijn pad door mijn neef Arthur die daar al enige tijd werkzaam was. Zijn verhalen hebben mij warm gemaakt om een kijkje te nemen tijdens een volledig weekend. Vrij snel was ik verkocht. Dat kwam omdat ik voor de eerste keer bewust ervaarde hoe fijn het is om helemaal mezelf te zijn op het werk. Dat is immers precies waarvoor Stoer op Toer staat. Het maakt mij trots dat ik nu ook een onderdeel van de organisatie ben!

Wat kunnen jullie van mij verwachten? Een rustige en gevoelige begeleider met een vleugje humor, die een goed inlevingsvermogen en uiteraard een creatieve geest heeft.

Edit Content
Ellen

Je mag er zijn!

Ik ben Ellen Vastert. Na een prachtig leven in de rol als echtgenote en na werkzaam geweest te zijn in de commerciële wereld, werd het tijd om voor mezelf en mijn drie kinderen te kiezen. Daarom startte ik een andere carrière op. In een periode van persoonlijke groei, ontdekte ik een innerlijke vrijheid en leerde ik het pad van mijn hart te blijven volgen.

Ik heb een grote liefde voor mijn zoon Luuk – inmiddels 21 en student –, mijn zoon Niek – achttien en eveneens student – en mijn dochter Lotte. Zij is zeventien en volgt een tussenjaar om daarna te gaan studeren. Mijn kinderen en ik wonen met ons viertjes in Haaksbergen, Casa di El: een thuis waar het een zoete inval van vrienden en vriendinnen is. Nu mijn kinderen alle drie uitvliegen, ontstaat er bij mij nog meer ruimte om een bijdrage aan jongeren te leveren.

Een diversiteit aan kinderen wandelt door mijn leven, allemaal met hun eigen issues. Ieder volgde zijn of haar eigen unieke pad. Ik ervaar bij ieder van hen hoe fijn het is om in vertrouwen en met een volwassene in de buurt de ruimte te krijgen om te vallen, weer op te staan en uit te groeien tot wie ze in hun kern zijn – wetende dat er iemand onvoorwaardelijk voor hen is. Zo kunnen ze de uitdagingen van het leven aangaan en hun kansen benutten om alles uit het leven te halen. Het doel is om zich goed te voelen en dicht bij hun authentieke ik te blijven. Iedere stap in hun leven is een stap voor mij om ze weer wat meer los te laten, vol trots en geen enkel kind uitgezonderd!

Inmiddels lever ik mijn bijdrage als mentor bij School’s Cool Twente. Daar begeleid ik jongeren om ze te laten ontplooien vanuit vertrouwen, waardoor ze hun kansen kunnen wagen op school en in het leven. Daarnaast ben ik aanwezig in een gezinshuis waar drie tieners wonen die om diverse redenen niet meer thuis kunnen blijven. Ik begeleid ze door ze met hun eigen kracht te verbinden. Dat doe ik spelenderwijs, op een plek binnen dat gezin waar warmte, structuur en veiligheid worden geboden.

Om mezelf verder te ontwikkelen, blijf ik opleidingen volgen. Tijdens mijn opleiding als transformatiecoach ontmoette ik Pascal van Stoer op Toer. Hij vertelde mij vol passie over zijn logeeropvang voor jongeren: een prachtige plek waar zijn stoere mannen op hun eigen toer gaan. Pascal wilde de volgende stap zetten, namelijk een groep stoere meiden samenbrengen. Daar ligt voor mij een waardevolle nieuwe uitdaging die ik samen met hem aanga. Ga je mee met ons op toer?

Edit Content
Deborah

Hoi allemaal, mijn naam is Deborah, 26 jaar oud. Acht jaar geleden rondde ik mijn opleiding als Helpende af, waarna ik besloot een tussenjaar te nemen om te ontdekken welke richting ik wilde uitgaan. Daarna startte ik fulltime bij mijn toenmalige baan in de detailhandel. Ik kreeg er de kans om van weekendhulp naar leidinggevende door te groeien.

Na vijf mooie en leerzame jaren begon mijn zorghart weer sneller te kloppen. Intussen werk ik al drie jaar met veel plezier in de gehandicaptenzorg binnen een woongroep van mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, gecombineerd met fysieke beperkingen en autisme. Dat is een doelgroep waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en veel voldoening uit haal. Onlangs heb ik de opleiding als persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg afgerond.

Door een spontaan gesprek op de werkvloer (bij SMZ) met Arthur werd ik erg enthousiast over de manier waarop hij over Stoer op Toer vertelde. Ook zei hij dat er in 2024 een meidengroep zou starten. Ik twijfelde geen moment en nam contact op met Pascal. Nadat ik een dag mocht meekijken bij de jongens, ging mijn hart nog sneller kloppen voor die doelgroep. Wat geweldig om te zien hoe respectvol die jongens met elkaar omgingen en hoe er al echte vriendschappen waren ontstaan! Toen wist ik het zeker: dat lijkt mij een mooie uitdaging om met de meidengroep van Stoer op Toer te bereiken.

Bij Stoer op Toer wordt er naar de persoon en niet naar de beperkingen gekeken. Dat vind ik een heel mooie manier van werken. Gaan we samen op avontuur en herinneringen voor het leven maken?

Je zoon of dochter een fijne tijd bezorgen?

Boek vandaag nog een meeloopdag bij Stoer op Toer!