Logo Stoer op Toer

Ons team

Iedereen even gedreven

Maak kennis met onze begeleiders

Hier krijg je een overzicht van onze vaste begeleiders. Elke begeleider van ons enthousiaste team is gedreven en gepassioneerd om met onze doelgroep te werken. Wij zijn er zeker van dat het ook met jouw zoon of dochter zal klikken! Om je daarvan te verzekeren, kun je een kennismakingsgesprek inplannen.

Teamfoto
Inhoud bewerken
Pascal

Mijn naam is Pascal Roos (43) en ik durf wel te stellen dat ik een gepassioneerde zorgverlener ben die zeven jaar geleden de term ‘hard werken’ verruild heeft voor ‘met mijn hart werken’. Zo’n acht jaar geleden was ik mezelf helemaal kwijtgeraakt en had ik geen idee wie ik nou in werkelijkheid was en wat ik in het leven wilde. Ik heb er toen voor gekozen om tijdelijk te stoppen met werken en heb anderhalf jaar uitgetrokken om op ontdekkingstocht te gaan naar mijn ware ik.

Tijdens die sabbatical probeerde ik te achterhalen welke missie mij in het leven is toebedeeld op het gebied van werk. Ik ben voor diverse stichtingen in binnen- en buitenland als vrijwilliger aan de slag gegaan. Zo ontdekte ik al heel snel dat werken met jongeren met een beperking het beste bij mijn eigen ontwikkeling paste. Die jongeren inspireerden mij door gewoon zichzelf te zijn vanuit hun pure ik; iets waarvan ik op dat moment nog ver verwijderd was.

Het vrijwilligerswerk resulteerde in de grootste transformatie in mijn leven. Ik gooide dan ook alle ideeën over carrière maken overboord en begon te werken in een woongroep voor jongeren met autisme, gecombineerd met een verstandelijke beperking. Die wending bleek een schot in de roos te zijn en nooit eerder ging ik voor een lange periode elke dag met een lach op mijn gezicht naar mijn werk.

Na drie jaar kwam ik erachter dat ik met zoveel ideeën en energie rondliep die ik niet in het huidige aanbod van de gehandicaptenzorg tot uiting kon brengen. Dat gaf in 2021 de aanleiding om een eigen logeeropvang onder de naam Stoer op Toer op te richten. Stoer op Toer is een actieve en kleinschalige logeeropvang waar de nadruk ligt op samen met elkaar uitdagende activiteiten ondernemen en op een passende manier het contact met andere deelnemers aangaan.

Ik voel mij oprecht een dankbaar persoon, omdat ik mijn missie heb gevonden en omdat ik mij mag inzetten voor jongeren. Daar blijft het echter niet bij. Door mijn jarenlange ervaring in de zorg heb ik veel persoonlijke gesprekken met ouders en begeleiders gevoerd. Zij lieten mij inzien dat jongeren begeleiden niet tot een duurzame oplossing leidt als het zorgsysteem niet mee ontwikkelt. Dat betekent concreet dat ik mijn begeleiders leer op een andere manier naar de jongeren te kijken en zich in te leven in hun belevingswereld. Via hun gedrag, emoties of (leer)ontwikkeling vertellen de jongeren een waardevolle boodschap aan de wereld om hen heen. Om die boodschap betekenis te geven, ben ik gestart met een opleiding tot kindertolk bij www.presentchild.com.

Mijn motto is niet voor niets: “De beste zorg voor een ander is liefdevolle zorg voor jezelf”.

Inhoud bewerken
Arthur

Ik ben Arthur Zegveld, 51 lentes jong. In 2011 kwam ik per toeval in aanraking met deze doelgroep. Vanaf moment één heb ik mijn hart verloren aan jongeren met een beperking. De puurheid van de groep raakt mij steeds weer. De jongeren inspireren mij om ook zo puur en met een open hart te leven. Ik word iedere keer blij als ik weer een weekendje met die stoere mannen op toer ben geweest.

De weekenden geven mij een mooie energetische tegenhanger voor mijn werkzaamheden als gids bij bezielde ondernemers (www.arthurzegveld.nl). Als die ondernemers bij mij aankloppen, zitten ze vaak niet zo lekker in hun vel. Wanneer het opnieuw goed met ze gaat, lopen ze zelfstandig verder. Het is dankbaar werk dat ik met heel veel liefde en plezier doe. Echter situeert de baan zich in een zwaardere energetische setting. Ik vind het dan heel fijn om met Stoer op Toer een vriendenweekend te begeleiden waar de energie op fun, plezier en samenzijn is afgestemd. Die twee zaken houden mij mooi in balans.

De holistische insteek van Stoer op Toer past perfect bij mij. Ik ben trots en dankbaar dat ik als begeleider mee mag op de weekenden en vakanties. Op weg naar alweer een nieuw stoer avontuur!

Inhoud bewerken
Peter

Hallo, mijn naam is Peter Zegveld! Ik draai al wat lentes mee in dit leven: 61 om precies te zijn. Mijn hele jeugd bracht ik door op een boerderij, maar rond mijn 25ste ontdekte ik dat mijn toekomst daar niet lag. Na een zoektocht en een verkenning van een jaar ben ik gestart met de opleiding voor activiteitenbegeleider. Daarin vond ik ook een passende baan.

Gaandeweg mijn carrière begon ik steeds meer te ontdekken dat ik iemand ben die veel creativiteit bezit, een van mijn betere kwaliteiten. Die creativiteit vertaalt zich in mijn werk als begeleider, waarbij ik veel inlevingsvermogen toon en altijd op zoek ga naar creatieve oplossingen die ter plekke ontstaan – intuïtief.

Na een carrière van 30 jaar binnen de gehandicaptenzorg gooide ik nog één keer het roer om en besloot ik om afstand te nemen van de complexe en intensieve zorg. Zo kon ik langzaam uitstromen op een manier die voor mij het beste aanvoelde. Ik ben echter graag bezig met mensen en het papierwerk begon mij tegen te staan. Daarom besliste ik om in de laatste fase van mijn loopbaan als zzp’er in de zorg verder te gaan. Zo kan ik nu vanuit mijn gevoel kiezen met welke doelgroep en bij welke zorgaanbieder ik wil werken.

Stoer op Toer kwam op mijn pad door mijn neef Arthur die daar al enige tijd werkzaam was. Zijn verhalen hebben mij warm gemaakt om een kijkje te nemen tijdens een volledig weekend. Vrij snel was ik verkocht. Dat kwam omdat ik voor de eerste keer bewust ervaarde hoe fijn het is om helemaal mezelf te zijn op het werk. Dat is immers precies waarvoor Stoer op Toer staat. Het maakt mij trots dat ik nu ook een onderdeel van de organisatie ben!

Wat kunnen jullie van mij verwachten? Een rustige en gevoelige begeleider met een vleugje humor, die een goed inlevingsvermogen en uiteraard een creatieve geest heeft.

Inhoud bewerken
Deborah

Hoi allemaal, mijn naam is Deborah, 26 jaar oud. Acht jaar geleden rondde ik mijn opleiding als Helpende af, waarna ik besloot een tussenjaar te nemen om te ontdekken welke richting ik wilde uitgaan. Daarna startte ik fulltime bij mijn toenmalige baan in de detailhandel. Ik kreeg er de kans om van weekendhulp naar leidinggevende door te groeien.

Na vijf mooie en leerzame jaren begon mijn zorghart weer sneller te kloppen. Intussen werk ik al drie jaar met veel plezier in de gehandicaptenzorg binnen een woongroep van mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, gecombineerd met fysieke beperkingen en autisme. Dat is een doelgroep waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en veel voldoening uit haal. Onlangs heb ik de opleiding als persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg afgerond.

Door een spontaan gesprek op de werkvloer (bij SMZ) met Arthur werd ik erg enthousiast over de manier waarop hij over Stoer op Toer vertelde. Ook zei hij dat er in 2024 een meidengroep zou starten. Ik twijfelde geen moment en nam contact op met Pascal. Nadat ik een dag mocht meekijken bij de jongens, ging mijn hart nog sneller kloppen voor die doelgroep. Wat geweldig om te zien hoe respectvol die jongens met elkaar omgingen en hoe er al echte vriendschappen waren ontstaan! Toen wist ik het zeker: dat lijkt mij een mooie uitdaging om met de meidengroep van Stoer op Toer te bereiken.

Bij Stoer op Toer wordt er naar de persoon en niet naar de beperkingen gekeken. Dat vind ik een heel mooie manier van werken. Gaan we samen op avontuur en herinneringen voor het leven maken?

Je zoon of dochter een fijne tijd bezorgen?

Boek vandaag nog een meeloopdag bij Stoer op Toer!